1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 3 işgalciyi öldüren şehit Mahir el-Cazi’nin babası: "Oğlumla iftihar ediyorum"
3 işgalciyi öldüren şehit Mahir el-Cazi’nin babası: "Oğlumla iftihar ediyorum"

3 işgalciyi öldüren şehit Mahir el-Cazi’nin babası: "Oğlumla iftihar ediyorum"

​​​​​​​8 Eylül’de sınır kapısında gerçekleştirdiği eylemde 3 işgalciyi öldüren Ürdünlü şehit Mahir Diyab el Cazi'nin babası açıklamalarda bulundu.

10 Eylül 2024 Salı 19:41A+A-

8 Eylül Pazar günü Batı Şeria ile Ürdün arasındaki Allenby Köprüsü Sınır Kapısı yakınlarında düzenlediği saldırıda üç işgalciyi vurarak öldüren şehit Mahir el-Cazi'nin babası taziyeleri kabul etti.

Taziye sırasında basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan baba, "oğlumla iftihar ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hacı Diyab el Cazi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İslam'ı ve Arapları savunmak için şehadet operasyonu gerçekleştiren bir genç, bir kahraman ve bir şehit yetiştirdiğim için gururlu ve onurluyum.

Tüm Arap ve İslam dünyası Filistin'i konuşuyor, bu yüzden Gazze'de yaşanan katliamları gören herkes Mahir gibi şehit olacak ve ben de Filistin'e ulaşırsam orada İslam'ı ve Gazze halkını savunmak için şehit olacak ilk kişiyim.

Allah'a şükür, her Ürdünlü gibi haberi duyduk, televizyonda gördük. Bölgeden biri olmasını beklemiyordum. Sonra haberler yayıldı ve sonunda Mahir'in bir operasyon gerçekleştirdiği ve üç İsrail askerini öldürdüğü haberini aldık.

Mahir bir operasyon gerçekleştirdi, üç İsrail askerini öldürdü ve şehit oldu. Filistin'i, Arap ve İslam ümmetini savunmak için şehadetini sundu. Bir insan Batı Şeria ve Gazze'de olanları gördüğünde, Allah'ın izniyle şehit olmak için motive olur ve silahını alıp bu şehadet operasyonunu gerçekleştirir."

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum