28 Şubat Mağdurları "Hak" Talep Ediyor
28 Şubat'ın hak kaybına uğrattığı insanların Türkiye için çalışmaya ve hizmet etmeye hazır olduğunu aktaran İlyas, "Her birimiz, bu ülke insanı için güzel şeyler üretme düşünce ve arzusuyla doluyuz." diye konuştu.
İlyas, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) sivil personelin, kılık kıyafet yönünden diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelle aynı hükümlere tabi olmasına ilişkin düzenlemenin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
28 Şubat'ın FETÖ’nün suç ortaklığı olduğunu kaydeden Yılmaz, bu oluşumların öğrencilik yıllarında başörtüsü mücadelesine engel olduğunu söyledi.
28 Şubat Öğrenci Platformu Sözcüsü Emine İlyas, 28 Şubat'ın hak kaybına uğrattığı insanların Türkiye için çalışmaya ve hizmet etmeye hazır olduğunu belirterek, "Hepimiz devletini, vatanını seven, vatanına, milletine asla ihanet etmeyecek, vatan sevdalısı nesiller yetiştirecek, liyakatli, donanımlı mezunlarız." dedi.
Çevrelerine karşı sosyal sorumluluk taşıdıklarına dikkati çeken İlyas, 21-25 yaş aralığındaki yeni mezunlara kıyasla aynı sınavlara girmenin eşitsizlik içerdiğini savundu.
İlyas, şunları kaydetti:
"Hepimiz devletini, vatanını, seven, vatanına, milletine asla ihanet etmeyecek, vatan sevdalısı nesiller yetiştirecek, liyakatli, donanımlı mezunlarız. Ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Tüm mağdur arkadaşlarım adına bu konuda tüm yetki sahibi büyüklerimizden bir an önce somut adım atılmasını talep ediyorum. Tüm yetkililerden çözüm üretmelerini bekliyoruz. Konuya duyarlı STK’lardan ve kamuoyundan üzerlerine düşeni yapmalarını ve uğradığımız haksızlığın giderilmesine katkı sunmalarını istiyoruz.
28 Şubat postmodern darbesinin baskı ve dayatmaları ile okullarımıza devam etmemiz engellenerek okullardan atıldık. Yıllarca haklarımızın ihlali devam etti. Çıkan af kanunlarına rağmen başörtülü olarak birçok okula yine alınmadığımız için durumlarımızda bir değişiklik olmadı."
- "Yetkililerden çözüm üretmelerini bekliyoruz"
İlyas, platformun yaklaşık 500 mezun öğrenci üyesi bulunduğunu, 2011 yılında üniversitelerde ve kamu kurumlarında başörtüsünün serbest olmasıyla okullara dönüp, mezun olabildiklerini hatırlatarak, 28 Şubat sürecinin yasakçı tavrı yüzünden mezuniyetlerinin 15 yıl geciktiğine dikkati çekti.
Yaşadıklarının haksızlık olduğunu vurgulayan İlyas, şöyle devam etti:
"28 Şubat ve suç ortağı FETÖ, öğrenciliğimiz yıllarında başörtüsü mücadelemizin önüne engel olduğu gibi, yakın dönemde de haklarımızı edinmenin önüne barikat kurmuştur. Öğrenciliğimizde 28 Şubat'ın "Bin yıl sürecek" denilen etkisine, "Başörtüsü füruattır" söylemiyle destek olanlar, Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin çalışmalarıyla 28 Şubat ihlalleri kaldırılırken sınavlardaki hırsızlıklarıyla ve bürokratlarıyla bizlerin önünde hep engel oldular. Bizler manasız bir ayrıcalık istemiyoruz, 'Sınava tabi tutulmayalım' da demiyoruz.
Yasakla karşılaşmamamız halinde mezun olabileceğimiz tarihteki koşullarda değerlendirilmeyi istiyoruz. Bu konuda yasa ve yönetmeliklere yapılacak basit ilavelerle çözümün mümkün olabileceğini düşünüyoruz."
O dönemde mezun oldukları bölümlere daha fazla ihtiyaç olduğu için "DMS/KMS" gibi öğretmenlik sınavlarından yeterli puan almanın ve atanmanın kolay olduğuna dikkati çeken İlyas, "Yasakla karşılaşmadan mezun olmamız halinde çok kolay atanabileceğimiz bölümler, bugün çok az atamanın çok yüksek puanlarla yapıldığı branşlar haline dönüştü. Mesleğimize kavuşma umuduyla, zor şartlar altında 30'lu yaşlarımızda okuyarak elde ettiğimiz diplomalar, zaman içinde atanma güçlüğü sebebiyle, geçmişte mezun olmamız gereken dönemdeki değerini yitirdi." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA
HABERE YORUM KAT