1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 28 Şubat hatırlatmalarından çok mu sıkıldınız?
28 Şubat hatırlatmalarından çok mu sıkıldınız?

28 Şubat hatırlatmalarından çok mu sıkıldınız?

İlber Ortaylı katıldığı bir programda 28 Şubat’ın darbe olmadığını ima ederken 28 Şubat’a dair yapılan hatırlatmaları da alaya aldı.

23 Temmuz 2024 Salı 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

İlber Ortaylı gibi bir profilin Türkiye’de el üstün tutuluyor olması her konudaki seviye sorunumuzu göstermesi açısından oldukça ibretlik bir durum. Futbol, moda, siyaset, yemek… Mesele ne olursa olsun birileri mutlaka İlber Ortaylı’ya mikrofon uzatıyor. Her gün televizyonda, sosyal medyada bir şekilde gündem olabilen Ortaylı ise önüne arkasına bakmadan sürekli konuşuyor!

İlber Ortaylı artık fazla görünür olmanın doğal sonucu olarak iyice kendinden geçip seviyesizliğin en dibinde dolaşıyor. Bir gün bakmışsınız mültecileri hedef alıyor bir gün başkalarını… Nasılsa mikrofon uzatan çok deyip ölçüsüzce, düşünmeden ağzına geleni söylemekten çekinmiyor.

“Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yılı: İlber Ortaylı ile Kıbrıs Tarihi” adlı söyleşide konuşmacı olarak yer alan İlber Ortaylı, 28 Şubat darbesi hakkında oldukça tartışmalı sözler sarf etti. Kıbrıs ile 28 Şubat’ın ne alakası var denilirse çok düşünmenize gerek yok. Zira gerçekten takip edilirse İlber Ortaylı’nın ortamına göre ve aklını geldiği şekilde konuştuğu hemen fark edilecektir.

İlber Ortaylı Kadıköy Müze Gazhane'deki programda 28 Şubat’ın darbe olmadığını ima ederken 28 Şubat’a dair yapılan hatırlatmaları da alaya aldı.

"Bazı kanallar hala 28 Şubat hikayeleri okuyorlar. Sıkıldık artık. Herifler anlatmaktan sıkılmadı. Generaller bilmem ne yapıyormuş da ne oluyormuş. Soru sorduğun zaman bir seneden fazla oturan general var mı? Yok. Belli ki şartlar altında gelmişler ve gidiyorlar. Darbeci dediğin bir senede gider mi? Oturur." 

Kadıköy’ün atmosferinden olsa gerek İlber Ortaylı açıkça 28 Şubat’ın darbe olamayacağını ileri sürüyor. Darbecilerin hangi şartlar altında geldiğini açıklamayan Ortaylı kendisini dinleyenlerin aklıyla bas baya dalga geçiyor! 28 Şubat’ın konuşulmasından dahi rahatsız olan Ortaylı’nın Türkiye’de kanaat önderi muamelesi görmesi ise yaşadığımız vahametin açık göstergelerinden birisi…

HABERE YORUM KAT

7 Yorum