1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. 16 Temmuz Hareketi’nden Çocuklara Oyuncak
16 Temmuz Hareketi’nden Çocuklara Oyuncak

16 Temmuz Hareketi’nden Çocuklara Oyuncak

Yaklaşık 3 haftadır hazırlıklarını sürdüren 16 Temmuz Gençlik Hareketi, Suriye sınırına giderek Beşşar Esad rejimini protesto etti.

17 Temmuz 2011 Pazar 16:27A+A-

Yaklaşık 3 haftadır hazırlıklarını sürdüren 16 Temmuz Gençlik Hareketi, Suriye sınırına giderek Beşşar Esad rejimini protesto etti. Aynı zamanda Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki çadırkentteki mülteci çocuklar için toplanan binlerce oyuncak 17 Temmuz Pazar günü kamp yöneticilerine teslim edildi.

16 Temmuz Gençlik Hareketi’ne mensup bir grup Türkiye’nin dört bir yanından toplanan 10 binlerce oyuncağı Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Suriyeli mültecilerin yaşadığı kampa götürdü. Oyuncaklar palyaço eşliğinde gençler tarafından kamptaki yetkililere teslim edildi. Kampta yaşayan çocuklar tel örgülerden el sallayarak, oyuncaklar için sevinçlerini gösterdi. Bir grup mülteci çocuk, “16 Temmuz Gençlik Hareketi’ne teşekkür ediyoruz” yazan pankart açtı.

16 Temmuz Gençlik Hareketi’nden yapılan açıklamada, kamptaki çocukların oyuncağı olmadığı için, çocuklara oyuncak getirdikleri belirtildi. Açıklamada, “Suriyeli çocukların toprak içinde çör çöple oynamasını içimize sindiremedik. Bu nedenle mülteci çocukların kampta oyun oynarken mahsun olmaması için oyuncakları getirdik. Güle güle oynasınlar. Bir an önce Suriye’de rejimin değişmesini ve bu kardeşlerin evlerinde mutlu şekilde yaşamasını istiyoruz” denildi.

oyuncak1.jpg

 oyuncak2.jpg

oyuncak3.jpg

HABERE YORUM KAT