1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. 1. AID Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi
1. AID Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi

1. AID Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi

Uluslararası Doktorlar Birliği’nin birincisini düzenlediği “AID Öğrenci Buluşması” 10-11 Mayıs tarihlerinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

12 Mayıs 2014 Pazartesi 16:16A+A-

AID yönetim kurulu başkan yardımcısı Prof. Dr. Murat Elevli’nin açılış konuşmasıyla başlayan program İHH yönetim kurulu başkan yardımcısı Hüseyin Oruç’un konuşmasıyla devam etti. Açılış konuşmalarının ardından AID’in kuruluş amacına ve tıbbi yardımların önemine dair konuşma yapan AID yönetim kurulu başkanı Dr. Mevlit Yurtseven: “Çalışmalarımız gönüllülük üzerine olan tıbbi yardım hareketidir. Biz iyilik yapmıyoruz hizmet ediyoruz; acımıyoruz merhamet ediyoruz” dedi. Ardından oturumlara geçildi.

Mavi Marmara konulu ilk oturumda Hüseyin Oruç, Mavi Marmara ile ümmet bilincinin yeniden uyandığını, İsrail’in dokunulmazlık tabusunun yıkıldığını belirterek Mavi Marmara’nın yolculuğuna devam edeceğini söyledi.

Katarakt konulu oturumda İhsan Özdilek, Somali’den gelen yardım talebi üzerine başlayan katarakt kampanyasından bahsederek İHH’nın finansal desteği ve AID’in tıbbi desteği ile projenin devam edeceğini söyledi.

Mültecilik konulu oturumda Uğur Yıldırım, Türkiye’deki mültecilik yasasının birçok ulusal ve uluslararası kurum tarafından eleştirildiğini dile getirerek sadece AB ülkelerinden gelen kişileri mülteci olarak kabul eden yasanın değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kudüs, Bosna, Suriye ve Arakan konulu oturumlarda bölgeler hakkında bilgilendirme yapılarak İHH ve AID’in yardım faaliyetleri ve projeleri anlatıldı.

Oturumlardan sonra programın ilk günü Boğaz Turu ile sona erdi.

Merve Ay’ın Acil Durumlarda İlkyardım ve Halk Sağlığı konulu oturumu ile başlayan programın ikinci günü, Yetim Rehabilitasyonu konulu oturum ile devam etti. Oturumlarda İHH ve AID’in yetimlere yönelik çalışmaları ve sağlık bölümü öğrencilerinin yetimler için yapabilecekleri faaliyetler anlatıldı.

Afrika konulu oturumda Serhat Orakçı, İHH ve AID’in Afrika’daki faaliyetlerinden bahsederek Afrika’nın her türlü insani yardıma ve gönüllü sağlık çalışanlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Oturumların ardından Kayseri, Trabzon, Konya, İstanbul, Diyarbakır, Bursa ve Van’dan gelen öğrencilerin üniversitelerindeki çalışmalarını anlattığı, programa dair görüşlerini dile getirdiği çalıştay yapıldı. 

aid-ogrenci-bulusmasi--(1).jpg

aid-ogrenci-bulusmasi--(2).jpg

aid-ogrenci-bulusmasi--(4).jpg

aid-ogrenci-bulusmasi--(5).jpg

aid-ogrenci-bulusmasi--(6).jpg

aid-ogrenci-bulusmasi--(8).jpg

aid-ogrenci-bulusmasi--(12).jpg

aid-ogrenci-bulusmasi--(13).jpg

aid-ogrenci-bulusmasi--(14).jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum