1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sanki Toplama Kampı
Sanki Toplama Kampı

Sanki Toplama Kampı

Askerliğini Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda yapan bir erin gönderdiği fotoğraf yürek burktu. Fotoğrafta usta birliğine teslim olmak için konvoy bekleyen yüzlerce er asker gazinosunda beton zemin üzerinde uyumaya çalışıyor.

04 Aralık 2010 Cumartesi 04:24A+A-

Diyarbakır Kabul ve Toplama Merkezi'nde (KTM) erlere yapılan insanlık dışı muameleyle ilgili haberimiz yankı uyandırırken, rezaletin sadece Diyarbakır KTM ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda bulunan Kabul ve Toplama Merkezi'nden çekilerek gönderilen fotoğraf, konvoy bekleyen Mehmetçiklerin Diyarbakır'da olduğu gibi Van'da da yerde yatırıldığını ortaya koydu.

Akit Gazetesi, kendileri ordu evlerinde lüks içinde yaşarken erlere köle muamelesi yapan zihniyeti deşifre etmeye devam ediyor. Önceki gün yayınladığımız 'Mehmetçiğe beton yatak' haberinde Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Kabul ve Toplama Merkezi'nde askerlerin beton zemin üzerinde yatırıldığını ve bu durumun komutanlar tarafından umursanmadığını gündeme getirmiştik. Haber sonrası gazetemize gönderilen bir mailde ise Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda bulunan Kabul ve Toplama Merkezi'nin durumunun daha vahim olduğu iddia edildi. Vatani görevini henüz tamamlamış erin delil olarak gönderdiği fotoğrafta usta birliğine teslim olmak için konvoy bekleyen yüzlerce erin asker gazinosunda beton zemin üzerinde uyumaya çalıştığı, şanslı olanların ise sandalyede uyuduğu açıkça görülebiliyor. Kendisinin burada görev yaptığını belirten er, dağıtım dönemlerinde KTM'nin ağzına kadar dolduğunu, koğuşlarda birleştirilen ranzalarda üçerli yatıldığını, geriye kalan yüzlerce askerin ise bir kısmının gece asker gazinosunda, bir kısmının da dışarıda yerde yattığını belirtiyor. Askerlerin beton zeminde yattıkları için daha birliklerine teslim olmadan hastalandıklarını ifade eden asker, depolarda yüzlerce battaniye ve yatak olmasına rağmen erlere verilmediğini, depolarda çürütüldüğünü söylüyor.

Murat Alan / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT

3 Yorum