1. HABERLER

  2. HABER

  3. Askere Kim Telkinde Bulunuyor?
Askere Kim Telkinde Bulunuyor?

Askere Kim Telkinde Bulunuyor?

Genelkurmay'ın dünkü açıklamasında son paragraftaki bir cümle çok dikkat çekiciydi? O cümle neden açıklamaya koyuldu? Genelkurmay kim ya da kimlere ne mesaj verdi?

25 Ocak 2011 Salı 18:54A+A-

Genelkurmay  Başkanlığı, Gölcük Donanma Komutanlığı'nın kalbi sayılacak istihbarat biriminin zulasında çıkan Balyoz Darbe Planı belgeleriyle ilgili sessizliğini dün bozdu.

Masumiyet karinesine atıfta bulunulan 5 maddelik Genelkurmay açıklamasının son paragrafındaki bir cümle oldukça dikkat çekiciydi.

Genelkurmay, Gölcük zulasıyla ilgili açıklamada; Türk Silahlı Kuvvetleri, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve anayasal değerlere bağlı bir kurum olarak, aksi yönde yapılan telkinlere rağmen, yargı sürecini sabır, sükunet ve itidalle izlemekte, bu çerçevede bağımsız ve tarafsız olduğuna inandığı yargının er ya da geç doğruyu ortaya çıkarmasını beklemektedir." denildi.

Bu cümledeki; aksi yönde yapılan telkinlere rağmen, yargı sürecini sabır, sükunet ve itidalle izlemekte" sözü komuta kademesine birileri müdahale mi ediyor sorusunu ve aşağıdaki soruları akıllara getirdi…

1) Aksi yönde yapılan telkinlerle ne kastediliyor?

2) Kim ya da kimler TSK'ya telkinlerde bulunuyor?

3) TSK'ya nasıl telkinde bulunuyorlar? Ergenekon ve bağlantılı davalara müdahale edin mi diyorlar?

4) TSK'ya telkinde bulununlar bu cesareti nereden alıyor?

5) TSK telkinlere açık bir yapı mı?

6) TSK bu cümleyi açıklamaya neden koydu? Yoksa bu açıklama üstü kapalı bir tehdit miydi?

7) TSK bu cümle ile kimlere mesaj verdi?

Aktif Haber

HABERE YORUM KAT