1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyanet’ten “İslami” Chat Siteleri Uyarısı
Diyanet’ten “İslami” Chat Siteleri Uyarısı

Diyanet’ten “İslami” Chat Siteleri Uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı “İslami” sohbet siteleri için internet kullanıcılarını uyardı. Başkanlığın aylık dergisinde bu konuyla ilgili dikkatli olma çağrısında bulunuldu.

21 Ağustos 2010 Cumartesi 13:43A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, "İslami" sohbet siteleri için uyarı var. Başkanlığın aylık dergisinde İslami duyarlılıkları olan kişilerin toplumsal ortamlara daha az girdiği, bu nedenle sosyalleşme ihtiyacını sanal ortamda giderdikleri kaydedildi.

Dergide, "İslami sohbet sitelerine gençlerin, yaratılışları gereği daha duygusal oldukları, duygusal temelli kararlar verdikleri için özellikle de bayanların temkinli olmalarında yarar vardır" denildi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Alper Evrensel tarafından kaleme alınan yazıda, 'Sanal bağımlılık ve İslami sohbet siteleri' mercek altına alındı. Yazıda özetle şunlar kaydedildi:

GİZLİLİK GÜNAHI KOLAYLAŞTIRIYOR: Sanal ortam, kişinin nefsiyle baş başa kalmasına sebep oluyor. Yalnızlık ve gizlilik, günahı daha kolay işlenebilir kılıyor. Çevreden çekinceleri olan insanlar bilgisayar başında kendisini çok daha rahat hissedebiliyor.

İNTERNET ATEŞ GİBİ: Eğer bir bayan, yeterince sosyalleşemiyorsa sanal ortama yönelmesi doğaldır. Bu noktada sınırları belirleyen unsur, bayanın ne yaptığının bilincinde olmasıdır.

Bilgisayar ve internet ateş gibidir. Onu ne amaçla kullandığınıza göre faydası ve zararı değişir.

KÖTÜ NİYETLİLERE DİKKAT: İslami sohbet sitelerini, sosyalleşme ihtiyacının bir ürünü olarak görmek mümkündür.

Dini duyarlılıklarının olması bir ortak payda olunca da iletişim kolaylaşmaktadır. Ancak bunu da suiistimal eden kötü niyetli insanların olabileceğini akıldan çıkarmamak gerekir.

'ÇEVRİMİÇİ TEHLİKEDEN' KURTULMA YOLLARI

Diyanet İşleri Kurumu'nun dergisinde yer alan bir başka yazıda ise internet bağımlılığından kurtulmak isteyenlere tavsiyelerde bulunuldu. Dergide internet bağımlılığı, 'çevrim içi tehlike' olarak nitelendirilirken, tehlikeden korunmak için şunlar önerildi:

- Günlük kullanım için belli bir süre belirleyin ve bunun dışına çıkmayın.
- Bilgisayarı aile bireylerinin ortak kullandığı alana çıkarın.
- Gün içinde internete girdiğiniz saati değiştirin.
- Gençlere internete girmeyi yasaklamayın.
- Onlara saat sınırı koyun.
- Arkadaşları ile internet dışı iletişim kurmasını özendirin.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum
  • kunkuna ahmed / 22 Ağustos 2010 00:25

    diyanet hurafeleri "din" diyew insanlara anlatmaya devam ediyor. hurafelerden beslenenler ise elbette ki terörist de olur başka işler de yapar..sen önce "din" kavramını değiştir diyanet.

    Yanıtla (0) (0)
  • Z.Celik / 21 Ağustos 2010 18:05

    Tabi ki insanlar aradigi dogru bilgileri cevresindeki es,dost,akraba,hoca efendilerden alamazsa elbetteki günümüzün teknolojik imkanlarindan yarallanmalari dogal.Eger gencler camiye ve sohbet ortamlarina girmiyor kaciyorlarsa bunun sorumlulari anne baba ve cemiyetin kurum ve o kurumun basindakilerdir. O yasak bu yasak su günah diye bilginin erisim alanini daraltacaksin birde gencin pisikolojisi hesaba katmadan eski anlatim ve yaklasim metodlarla günümüzün genclerini kazanmak tabi ki zor. Hayatin dinamikleri cok hizli bir sekilde degisiyor bu surate yetismek icin donanimli aydin, mantikli vede kisilik sahibi olan sabirli insanlarin cami,dernek ve sosyal örgütlerde görev almalidir. Yoksa 1950 lerin kafa yapisi ve din anlayisiyla kusura bakmayin bu günün insanini kimse kazanamaz. Sanal aleme kaymak kacilinmaz olur. Her sorumlu yönetici ve kurumlar kendilerini yeniden sorgulasilar ve degisime ayak uydurmayi ilkeli bir sekilde karar kilsinlar.

    Yanıtla (0) (0)