1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Gazze Gemisinde İstişare Toplantısı
Gazze Gemisinde İstişare Toplantısı

Gazze Gemisinde İstişare Toplantısı

Gazze’ye doğru sefer halindeki Türkiyeli yazarlar, gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri, kendi aralarında bir toplantı düzenleyip, istişare ettiler.

28 Mayıs 2010 Cuma 17:03A+A-

Mavi Marmara'da bulunan bazı yazarlar, STK temsilcileri, gazeteciler Gazze kıyılarına vardıklarında İsrail engelinden dolayı olayın uluslararası medyada geniş yankı bulması halinde nasıl bir strateji izlemeleri gerektiği hususunda görüş alışverişinde bulundular.

"HEPİMİZ AYNI DİLİ KONUŞALIM"

Gazze'ye doğru sefer halindeki "Mavi Marmara" gemisinde bulunan Türkiyeli yazarlar, gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri kendi aralarında bir toplantı düzenleyip, Gazze kıyılarına vardıklarına İsrail engelinden dolayı olayın uluslararası medyada geniş yankı bulması halinde nasıl bir strateji izlemeleri gerektiği hususunda görüş alışverişinde bulunup, yabancı gazete ve televizyonlara verecekleri demeç ve yapacakları açıklamalarda nasıl bir "ortak dil" kullanmaları gerektiğini karara bağladılar. Aralarında Ahmet Varol, Rıdvan Kaya, Ramazan Kayan, Mustafa Özcan, Musa Üzer, Ahmet Faruk Ünsal, İbrahim Sediyani, Hakan Albayrak ve Hamza Er gibi isimlerin bulunduğu katılımcılar, Gazze kıyılarına vardıklarında uluslararası medya kuruluşlarının muhtemel yoğun ilgisi karşısında nasıl bir strateji izlemeleri gerektiğini tartıştılar. Toplantıda, yabancı gazete ve televizyonlara yapacakları açıklamalarda herkesin farklı dil kullanmaması için nasıl bir "ortak dil" geliştirilmesi gerektiği karara bağlandı. Alınan karar gereği "ortak dil"e ait sözcük ve cümlelerin neler olacağı belirlenirken, herkesin bu dili konuşması kararlaştırıldı.

Haksöz Haber / Akdeniz Açıkları