1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Albay Çiçek(’in Planı) Star’a mı Sızdı?
Albay Çiçek(’in Planı) Star’a mı Sızdı?

Albay Çiçek(’in Planı) Star’a mı Sızdı?

Star Gazetesi’nde 19 Mart tarihinde Zafer Kütük imzası ile bir haber yayınlandı.

20 Mart 2010 Cumartesi 20:48A+A-

"Humeyni'ci Bezirgan'ın eşi kokainle yakalandı" başlığı ile okuyucuya servis edilen haberde Star muhabiri Zafer Kütük Atatürk'ü sevmeyip Humeyni'yi seven Canan Bezirgan'ın eşi Erol Ömer Bezirgan'ın 5 Mart tarihinde yapılan bir aramada üzerinde kokainle yakalandığını bildiriyordu. Habere göre "Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede kullanıcı olduğunu itiraf ettikten sonra serbest kalan Bezirgan'ın Kanada'ya gittiği" ifade ediliyordu. Haber tamamen hayal ürünüydü. Bezirgan uzun bir süredir yurtdışındaydı oysa. Ne polis tarafından üstü aranmıştı ne de mahkemeye çıkmıştı. Tabi haber sıradan bir asparagas değil, sistemli bir komplonun bir parçasıydı.

Son dönemlerin önemli tartışma konularından biri olan basın-yayın kuruluşları üzerinden yürütülen psikolojik harp ve ajan gazeteciler konusuna "cuk" oturan bir haber örneği ile karşı karşıyaydık. 28 Şubat sürecinde Sabah Gazetesi'nde yazarlık ve yöneticilik yapan halen Star Gazetesi ve 24 Tv'de çalışan tecrübeli gazeteci Ergun Babahan'ın tam da ajan gazeteciler üzerine beyanatlarının ilgi ve heyecanla izlendiği bir dönemde her açıdan psikolojik savaş aracı olduğu sırıtan bu haberin yer alması düşündürücüydü. Yoksa bütün bir ülkeye korku salan Albay Dursun Çiçek'in "İrticayla Mücadele Eylem Planı" için Star Gazetesi de mi kullanılıyordu? İrticacı kişi ve kurumları silah, uyuşturucu, fuhuş, vs gibi kirli işlere bulaştırma projesi Erzincan'da hayata geçirilemeyince Star gazetesi üzerinden yeni bir operasyona mı karar kılmıştı Ergenekon Cuntası?

"Atatürk düşmanı Humeynici karı ve kokainci kocası" haberi Ergun Babahan'ın basındaki ajan gazetecilerin temel bir özelliği olarak beyan ettiği "karakter suikastı yaparlar" tespiti ile tamamen örtüşüyordu. Babahan'ın ajan gazetecilere dair söylediği "İstihbarat kurumları, onlara şu adamı yıpratın der ve onlar da yıpratırlar. Suçlayıcı ve çarpıtma haberleri ve yazılarıyla yıpratırlar." sözünü sanki hiç işitmemiş bir muhabir ve editör Star sayfalarından bütün bir kamuoyuna pişmiş kelle gibi sırıtıyordu. Star Gazetesi yönetimini Mustafa Karaalioğlu ele aldıktan sonra neredeyse hiç görmediğimiz bir üslup ve içerik söz konusuydu haberde. Üstelik habere konu olan kişiler kamuoyunun ve bizim yakından tanıdığı isimlerdi.

Haberin arka planını öğrenmek üzere kendisine ulaştığımız esnada Erol Ömer Bezirgan'ın Star Gazetesi yönetimi ile görüşme yaptığını öğrendik. M. Karaalioğlu kendisinin söz konusu gelişmeden habersiz olduğunu, haber metnine dair yazılacak bir düzeltmeyi yayınlayacaklarını ve gerekli işlemleri yapacağını beyan ediyor Bezirgan'a. Gerçekten de 20 Mart tarihli Star'da "Eşi: Kokainle yakalanmadım. 5 Martta yurt dışındaydın" başlıklı imzasız bir haber yayınlandı. Ama düzeltme ve özür konusuna hiç değinilmeden. Haber metni internet sitesinden de kaldırılmış halde.

Ancak Star Gazetesi üzerinden Zafer Kütük imzası ile istihbarat tarafından kendisine verilen bu iğrenç ahlaksızlığın nasıl olup da sayfa editörü tarafından görül(e)mediği henüz aydınlanamadı. Muhabir Kütük mağdur ettiği Bezirgan ailesine MİT tarafından haklarında düzenlenmiş dosyaların elinde olduğunu beyan ederek şantaja devam ediyordu üstelik. Muhabir Hakan Kütük ve editörü Uzan döneminden mi miras kalmıştı Star'a yoksa Ergenekon'la bağlantılı birileri tarafından mı "iş"e alınmıştı?

Star Gazetesi yönetimi ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu kendi bünyelerindeki bu "ajan gazeteci"lere, karakter suikastçılarına, istihbarat servislerinin taşeronlarına karşı sessiz ve etkisiz kalmayacaklarını umuyoruz. Merkez medyada fazlasıyla muhatap olduğumuz bu zorba, ahlaksız ve tehditkar gazetecilik anlayışının hedef gösterme, yıpratma ve küçük düşürme tuzaklarına karşı daha etkin bir eylem planını hayata geçirmelidirler. Bu çirkin tezgahın sorumlusu "tetikçi muhabir"in işine son verilmesi kadar bu çirkinliğe fırsat tanıyan sayfa editörünün de görevden el çektirilmesinin gerektiği açıktır. Karaalioğlu yönetimindeki Star Gazetesi'nin basın yayın dünyasında yaşanan bu çarpık işleyişe prensip olarak müsade etmeyeceğine dönük kamuoyu beklentisinin yüksek olduğunu hatırlatmak isteriz.

Haksöz Haber